Günzburger Steigtechnik är idag en av Tysklands största tillverkare när det kommer till stegar, mobila ställningar och specialkonstruktioner tillverkade i aluminium. Företaget har varit verksamt i över hundra år och drivs idag av fjärde generationen entreprenörer.

I verksamheten arbetar omkring 200 personer. Produktionen sker uteslutande i den bayerska staden Günzburg i södra Tyskland. I anslutning till fabriken ligger även huvudkontoret.

Günzburger Steigtechnik är det första företaget som har tilldelats "Made in Germany " kvalitetsstämpeln genom TÜV NORD. Men det är inte den enda utmärkelsen företaget fått genom åren. Med motiveringen ”Genom att säkra och skapa arbetstillfällen , service och närhet till kunden , den höga graden av innovationer och engagemang i regionen” så tilldelades de "Big Prize of the Medium-Sized Industry 2009” den viktigaste utmärkelse i sitt slag i Tyskland .

Tack vare sina innovativa idéer, praktiska lösningar  och en generös produktgaranti (som gäller i hela 15 år) så har Günzburger steigtechnik gjort sig ett namn även utanför Tysklands gränser. Deras ambition är att producera fram nya praktiska produkter  som skall underlätta för kunderna i deras vardag . Deras mest omtalade produkter är  nivello glidskydd som förhindrar att stegen glider på golvet samt ergo-pad, ett ergonomiskt utformat handgrepp för bekvämare hantering av stegen.

Günzburger koncentrerar sig på anliggande stegar, mobila byggnadsställningar samt specialkonstruktioner efter uppdragsgivarens egna mått och önskemål.

Har du önskemål om att specialtillverka en måttanpassad produkt så hör av dig till Stegcentralen.se - Günzburger återförsäljare i Sverige.